Kinderen Ouders Zingen (KOZ)

Kinderen Ouders Zingen

 Als artistiek leider werk ik voor Stichting Operamakers aan het project Kinderen Ouders Zingen (KOZ). Lees hier meer over het meerjarige project.

Na een paar maanden repeteren met kinderen, ouders en leerkrachten was het op 15 februari 2019 zo ver: op het zonovergoten schoolplein van Brede School Het Zand in Leidsche Rijn zongen 800 kinderen van het primaire onderwijs en hun (groot) ouders verschillende liedjes over het thema vriendschap – het thema van de Kinderen Ouders Zingen (KOZ) editie 2019. Ook Wethouder Anke Kleine van cultuur en onderwijs was daarbij aanwezig.

De rode draad dit jaar was het thema vriendschap, dat ook in het speciaal voor KOZ gemaakte lied terugkomt, ’Je vangt me op’.  Het lied werd geschreven i.s.m. Jan Groenteman en Aeham Ahmad en op 15 februari werd het in meerdere talen gezongen. De begeleidende KOZ-band bracht instrumenten en muzikanten uit verschillende windstreken samen.

Tijdens de presentatie droegen vier leerlingen een persoonlijk ‘statement’ voor over wat vriendschap voor hun betekent. Als afsluiter werd het lied ‘Iedereen is van de wereld’ van Thé Lau gezongen.

Met KOZ wil Operamakers kinderen vanaf de basisschool een stem geven, ze uitnodigen hun eigen klank te vinden en samen met andere kinderen en hun ouders muziek uit verschillende muziekculturen te ontdekken.

 

Met Wethouder Anke Klein

Foto’s: Jelmer de Haas