CMM – Het Diepe In

Samen met Imre Ploeg ontwikkelde ik een trainingstraject voor muziekdocenten over Creative Music Making op muziekcentrum Aslan.

Voor sommige muziekdocenten nog een vrij onbekend terrein (het diepe in springen), voor anderen al bekend maar nog niet verdiept (de diepte in). In vier bijeenkomsten lieten we elkaar best practices zien, ontwierpen we nieuwe oefeningen of variaties op bestaande werkvormen en maakten we de koppeling naar de praktijk. Imre en ik gingen op lesbezoek bij de docenten om dieper op individuele leervragen in te gaan en we bekeken videofragmenten van elkaars les.

Reacties van de deelnemers:

  • dit traject heeft me veel inzicht gegeven in mijn eigen identiteit als muziekdocent
  • dit traject heeft me zelfvertrouwen gegeven om meer met Creative music making in de klas te doen. Ik gebruikte al regelmatig werkvormen, maar nu voel ik me zekerder en geïnspireerd om veel meer te experimenteren en uit te proberen
  • dit traject heeft me laten zien hoe ik mijn eigen muzikantschap veel meer kan inzetten tijdens het lesgeven

 

Het diepe in
Het Diepe in

Dit traject ontwikkelde ik voor PuntComp. Het afgelopen jaar heb ik verschillende trainingsprogramma’s opgezet rondom Creative Music Making voor muziekdocenten die werkzaam zijn in het binnen- en buitenschools muziekonderwijs. Mocht je hier meer over willen weten, dan praat ik graag met je verder.