Kinderkorenfestival 2024 De Nationale Opera

Als artistiek leider en dirigent werk ik mee aan het Kinderkorenfestival 2024 van De Nationale Opera. Speciaal voor dit festival heeft componist des Vaderlands Anne-Maartje Lemereis de mini-opera ‘Vlindereffect’ gecomponeerd.

Voorafgaand aan het Kinderkorenfestival werkte ik met 30 Operahelden, het projectkoor van De Nationale Operahelden. Samen met Anne-Maartje Lemereis en Lotte van Dijk maakten we met Operahelden een epiloog bij Vlindereffect: ‘Kindereffect’.

Op zondag 26 mei 2024 organiseert De Nationale Opera het jaarlijkse Kinderkorenfestival in Nationale Opera & Ballet. 15 Kinderkoren uit heel Nederland hebben zich opgeven voor deze dag. Tijdens het festival bestaat het programma ook uit diverse workshops, waaronder spel en beweging. De dag biedt een bijzondere kennismaking met de kunstvorm opera en een uniek kijkje achter de schermen. Tijdens een grote finale presenteren de kinderkoren zich gezamenlijk op het podium met een speciaal voor het festival geschreven en gecomponeerd lied. Ouders en belangstellenden zijn van harte uitgenodigd deze feestelijke afsluiting mee te beleven om 16.30. Gratis entree, reserveren verplicht via Nationale Opera & Ballet.

Operahelden zingen Vlindereffect

.

Artistieke coördinatie & muzikale leiding, concept: Hanne van de Vrie
Tekst: Job Greuter
Muziek: Anne-Maartje Lemereis (Componist des Vaderlands)
Regie: Lotte van Dijk