Liedje & Latte

Op zes woensdagochtenden om half negen stond ik te dirigeren op IJburg. Na een herfst- en een kerstproject is er inmiddels een vaste kern zangers. Tijdens dit voorjaarsproject proberen  we buurtbewoners uit de verschillende culturen die IJburg rijk is, te enthousiasmeren om mee te zingen. We zingen meerstemmige liedjes van over de hele wereld: van Canada tot Turkije, van Denemarken tot Tanzania.

Naast dat we bestaand repertoire hebben gezongen, is er ook een nieuw lied gemaakt: Jeroen Schippers verzamelde met de deelnemers hun dromen voor de wijk en zette dit op muziek. Dit lied presenteerde we in de Bagels & Beans en in de Albert Hein op IJburg.

IJburg TV maakte een filmpje.

liedje&latte in de Bagels & Beans
Liedje&Latte in de Bagels & Beans
liedje&Latte flashmob
Liedje&Latte in de Albert Hein op IJburg

Voor meer beelden van Liedje & Latte, kijk het volgende filmpje.

Marije de Vries van MPduo organiseert Liedje & Latte in opdracht van Operamakers.

BOOM! Amsterdam is een Opera

Liedje & Latte is ontstaan uit het grootschalige zangparticipatieproject BOOM! Amsterdam is een Opera in seizoen 2013-2014 van De Nationale Opera. Tijdens dit project, dat ik samen met Anthony Heidweiller van Operamakers heb vormgegeven, zongen 4000 leerlingen én hun ouders op negen basisscholen op IJburg een driestemmig lied dat speciaal voor deze gelegendheid was gecomponeerd.

Zie voor meer info over dit project: